Studenţii din toată ţara, inclusiv cei de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa au ocaziapână pe data de 19 martie, să îi nominalizeze pe cei mai tari profesori, pe site-ul www.profitari.ro, în cadrul celei de a X-a ediţii a Galei Profesorului Bologna, organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

‘În urma unui proces de evaluare realizat exclusiv de studenţi special pregătiţi în acest senş distincţiile de Profesor Bologna, pentru acele cadre didactice care inspiră şi motivează studenţii, vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc în data de 19 mai, la Bucureşti. Scopul Galei Profesorului Bologna este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România prin premierea şi promovarea cadrelor didactice universitare ce formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi’, se arată într-un comunicat al ANOSR.

Potrivit organizatorilor, ‘Profesorul Bologna’ sau ‘Proful Tare’ poate fi orice cadru didactic universitar care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi.