Structurile MAI în Clisura Dunării. Desfăşoară acţiuni pentru siguranţa publicului numeros de la Balkan Fest

Structurile MAI sunt mobilizate în acest sfârşit de săptămână la Berzasca unde va avea loc Festivalul Balkan Fest. Din această seară şi până pe 17 iulie inclusiv, peste 30 de poliţişti, zeci de jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri militari şi specialişti antidrog desfăşoară în Clisura Dunării acţiuni pentru păstrarea ordinii publice şi pentru siguranţa publicului numeros care va participa la aceste concerte.

Comisarul şef de poliție Nicorici Dinu, şeful de Cabinet al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin:

Alături de mine sunt colegii mei de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, Poliţia de Frontieră, împreună vă prezentăm măsurile dispuse la nivelul instituțiilor pe care le reprezentăm, pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței cetățenilor pe durata festivalului Balkan Fest Berzasca 2022, din zilele şi nopţile 15 – 17 iulie a.c..

Începând de astăzi, până duminică, colegii noștri, polițiști, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri militari, specialiști antidrog sunt în dispozitiv și se asigură că totul decurge fără evenimente negative în ceea ce privește ordinea și siguranța publică. Pentru ca toți participanții să se bucure de spectacolele organizate cu ocazia festivalului, zilnic, peste 30 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, siguranță școlară, poliţie transporturi, crimă organizată, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu câini de intervenţie şi câini specializați în detectarea substanțelor psihoactive, sunt prezenţi şi acţionează în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Festival.

Pe toată durata festivalului, echipele de intervenție sunt pregătite și acționează pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea evenimentelor în trafic, precum pentru a interveni prompt în cazul producerii oricăror fapte de natură penală sau contravențională.

Având în vedere numărul mare, foarte mare de participanţi estimat de organizatori, în zona desfăşurării Festivalului au fost dispuse mai multe măsuri:

în zona de desfăşurare a Festivalului va fi interzisă oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe DN 57. Sunt organizate parcări în afara DN, iar din aceste parcări, organizatorii asigură transportul cu microbuze. Rugăm participanţii să reducă viteza, să urmeze indicaţiile poliţiştilor şi să respecte indicatoarele şi panourile montate;

– accesul publicului va fi posibil prin 10 puncte de control, iar firma de pază asigură controlul corporal şi al bagajelor, astfel încât să nu fie introduse obiecte interzise (bâte, obiecte tăietoare-înţepătoare, spray-uri iritant-lacrimogene etc.).

Recomandăm cetățenilor să țină seama de câteva sfaturi pentru ca Festivalul organizat în comuna Berzasca să rămână în amintirea tuturor ca un eveniment reușit, lipsit de incidente:

Nu vă lăsați copiii nesupravegheați! Învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă;

De asemenea, învățați-i cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților, numărul de telefon, precum și adresa de domiciliu;

Nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

În cazul în care găsiți bunuri pierdute (telefoane, carduri, poșete, documente, etc), predați-le la poliție;

Nu consumați băuturi alcoolice în exces și nu vă lăsați antrenați în conflicte;

Nu conduceți autovehicule, dacă ați consumat alcool;

Nu consumați droguri sau alte substanţe psihoactive! Nu vă puneți în pericol sănătatea şi viața! Suntem împreună, alături de dvs., ne dorim să petreceți câteva zile liniștite în ambianța Balkan Fest Berzasca 2022! Distracție plăcută, în siguranță!”

De același autor

Related Articles