Municipalitatea lugojeană se pregătește de inaugurarea ștrandului, care va avea loc în luna mai, chiar dacă data exactă nu se știe.

Mai mult, inaugurarea nu va însemna neapărat și deschiderea pentru public, ștrandul urmând să mai rămână închis o perioadă de timp. Lucrările au fost finalizate, mai urmează câteva retușuri, printre care și montarea turnului de start pentru tobogane și umplerea celor șase bazine cu apă. După care va urma inaugurarea, la fel ca la bazinul acoperit ce stă deja închis de mai bine de trei ani de zile. Ștrandul nu va putea fi folosit de lugojeni, dacă primăria nu reușește să angajeze salvamari. Până acum la cele două încercări, nu a putut fi admis nici un candidat din patru înscriși.

”Ne trebuie salvamari și sperăm să ne înțelegem cu o firmă cu care am purtat negocieri. Ne trebuie șapte salvamari, altfel nu ne putem porni, pentru că există posibilități de înec. Sunt niște reguli stricte pe care nici nu le bănuiam. După părerea mea, mai grea decât investiția realizată va fi darea în folosință. În sensul că trebuie să ai un electrician calificat să pornească pompele, mecanici calificați, asistent medical permanent, doctori, instrumente medicale și tot ce are nevoie. Acolo unde apa este mai mare de 60 cm trebuie să ai un salvamar”, a declarat primarul Francisc Boldea. Deocamdată nu este sigur dacă ștrandul poate fi deschis la data de 1 mai, așa cum au precizat în prima fază autoritățile locale, existând și varianta ca inaugurarea să fie la mijlocul lunii mai.