Ștrand în valoare de 110 mii de euro la Caransebeș

Proiect ambițios pentru administrația locală din Caransebeș: un ștrand complet transformat.

Primarul Felix Borcean a declarat zilele trecute că ”pentru un oraș ca și Caransebeșul este prematur să se discute despre un Aquaparc complex care să includă zone estivale și hibernale”, așa că municipialitatea a hotărât să investească în actualul ștrand situat în parcul Teiuș.

„Intenţionăm să împărţim bazinul mare, care era costisitor şi prea puţin atrăgător din cauza adâncimii mari a apei. Am făcut un proiect în care bazinul este separat în două părţi, una de 1,2 m şi una de 1,6 m, cu o arie de relaxare, cu şezlonguri care vor flanca bazinul şi în zona mediană. Bazinul va fi prevăzut cu un sistem de filtrare modern. De asemenea, intenţionăm atât pentru zona mai puţin adâncă a bazinului mare, cât şi pentru bazinul de copii, să amplasăm tobogane moderne şi foarte atrăgătoare. Vom avea zona de nisip, umbrele de stuf, încercăm să facem ştrandul cât mai atractiv. Mai mulţ toate zonele din ștrand care acum au bitum vor fi amenajate cu pavele de culoare deschisă, modernizăm terenurile de tenis cu piciorul, de fotbal şi volei pe plajă, de baschet”, a explicat edilul Felix Borcean.

Toate lucrările vor costa 110 mii de euro și deși această investiție nu era preconizată în bugetul local, s-a ajuns la o înțelegere cu firma care va executa lucrarea, banii urmând să fie plătiți eșalonat, până în cursul anului viitor.

Întregul proiect de reabilitare va fi finalizat până în luna mai 2018.

Valentina Adam