Spune NU violenţei în familie!

898

Violenţa domestică nu ţine cont de etnie, religie, rasă, statut economic, religia sau vârstă.

Violenţa în familie reprezintă orice agresiune fizică, psihică, verbală, sexuală sau economică, săvârşită cu intenţie de către un membru al familiei, împotriva altui membru. Ea nu se manifestă într-un episod izolat, ci se repetă dacă nu se iau măsuri. Tocmai din acest motiv, poliţiştii încearcă să convingă victimele să depună plângere. Astăzi, în Caraş-Severin vor avea loc activităţi dedicate prevenirii violenței în mediul familial şi de mediatizare a campaniei Aripi Frânte, spune inspectorul principal Alina Isac.

„Femeile, copiii şi persoanele în vârstă constituie categorii cu un nivel ridicat de vulnerabilitate atât în spațiul public, cât și în mediul intrafamilial. Pentru susținerea activităților specifice din cadrul acestei campanii a fost realizat Ghidul siguranței victimelor violenței în familie, care se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași pentru a ieși din acel mediu”.

Primul pas pe care trebuie să îl facă victima este să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliţie şi să depună plângere, mai spune ofiţerul de prevenire Alina Isac. Statisticile mai arată că în jumătate din cazurile în care bărbaţii îşi abuzează partenerele, sunt agresaţi, de asemenea, şi copiii.

(Sebastian Dragomir)