Situație alarmantă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara! La ora actuală unitatea medicală COVID-19, Victor Babeș nu mai are locuri libere nici măcar pentru cazurile grave.

Creșterea numărului de infectări din Regiunea de Vest a țării pune presiune pe sistemul medical. În plus, pacienții cu SARS CoV-2 internați aici, care încă au nevoie de oxigen, dar se simt mai bine, sunt trimiși acasă cu butelii de oxigen, pentru a elibera paturile pentru cazurile grave și critice, ne-a declarat coordonatorul Secției COVID, Virgil Musta.

„În dimineața aceasta nu avem locuri nici pentru cazurile grave, noi practic nu mai avem niciun loc liber nici în secția COVID și nici la ATI. Noi am solicitat celorlalte spitale să nu mai trimită pacienți, să-i izoleze acolo unde au secții COVID și o să vedem ce se va întâmpla.

De astăzi, sperăm să intre în funcțiune și Traumatologia de la Spitalul Județean Timișoara unde mai sunt și acolo niște paturi iar de joi, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară va fi secție externă a spitalului nostru și vom avea la dispoziție alte 45 de paturi. Este adevărat și faptul că dintre cei care s-au vindecat, unii mai necesită oxigen și atunci am luat decizia să-i trimitem cu aceste echipamente acasă”, ne-a declarat medicul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta ne-a mai declarat că și spitalele de suport din Timişoarara şi din județ sunt la limita capacităţii de internare, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Această creștere se explică prin faptul că oamenii insistă să NU respecte regulile. În aceste condiții Musta recomandă limitarea întâlnirilor în familie sau cu prietenii