Spitalul Municipal Caransebeş realizează de astăzi, teste rapide pentru COVID-19

Veşti bune pentru cei care se pregătesc să plece în concediu în străinătate dar au nevoie de un test rapid pentru SARS CoV-2!

Începând de astăzi, Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, spital suport COVID-19, efectuează contra-cost, la cerere, teste rapide antigen pentru depistarea noului coronavirus. Cei interesaţi se pot programa telefonic la numărul 0769.000.328 iar rezulatul va fi emis rapid în doar 30 de minute.

Detalii ne oferă managerul Spitalului Municipal din Caransebeş, Adrian Dumbravă:

“Aceste teste se cer, sunt practice şi destul de precise şi atunci având toată infrastructura necesară era păcat să nu facem şi noi aceste teste rapide. Un test costă 70 de lei iar programul este zilnic între orele 08.00-11.00 urmând să avem un program prelungit dacă o să avem solicitări. În paralel efectuăm şi teste real TIME PCR. Sunt persoane care vin să se testeze pentru a putea pleca în străinătate, avem firme cu care noi colaborăm deci oamenii pot apela cu încredere”, ne-a transmis managerul Adrian Dumbravă.

Ce inseamnă testul rapid antigen Sars-CoV-2?


Testarea se face cu kitul ce cuprinde testul rapid BIOCREDIT COVID–19 Ag, avizat de Ministerului Sanatatii (nr. 6885/2020) si al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania.

BIOCREDIT COVID-19 Ag este o imunotestare cromatografica rapida, pentru detectarea calitativa a antigenului SARS-CoV-2 in nazofaringele uman.

Testul este destinat utilizarii in diagnosticari profesionale in-vitro si conceput ca un instrument ajutator in diagnosticul timpuriu al infectiei SARS-CoV-2 la pacientii cu simptome clinice fiind eficient si pentru testarea in cadrul colectivitatilor mari de oameni.

De același autor

Related Articles