Spitalul modular ce urmează să fie construit la Reşiţa devine o certitudine

Spitalul modular de aproximativ 100 de paturi, ce urmează să fie construit la Reşiţa devine o certitudine. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare.

Romeo Dunca: Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru realizarea spitalului modular. Este un pas extrem de important în direcția îmbunătățirii infrastructurii medicale puse la dispoziția cărășenilor. Vorbim despre un nou corp de clădire realizat la cheie, din module prefabricate, ce va fi instalat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Reșița și care va funcționa ca o extindere a acestuia.

Valoarea totală a investiției este de 14.611.723,48 lei, cu finanțare din fonduri europene (FEDR) și de la bugetul național. Această sumă acoperă achiziția de echipamente medicale și a trei module medicale, după cum urmează:

modulul 1 – pentru terapie intensivă (T.I.) – acesta va acomoda zona de terapie intensivă pentru pacienți cu forme grave;

modulul 2 – modul de infecțioase – secție de boli infecțioase pentru pacienți cu forme ușoare sau medii;

modulul 3 – modul de legătură – acesta face legătura între modulele 1 și 2, respectiv între zona de terapie intensivă și secția de boli infecțioase.

Odată cu obținerea acestei finanțări, Consiliul Județean Caraș-Severin își asumă realizarea din surse proprii a lucrărilor de construcții și de introducere a utilităților pentru noul amplasament, achiziția de echipamente și dorări noi (paturi, aparatură medicală), precum și o serie de modernizări ce vor deservi întreg ansamblul de clădiri: modernizarea instalațiilor electrice post trafo, reabilitarea centralei termice, a stației de oxigen și a stației de aer comprimat pentru uz medical.

Romeo Dunca: Mulțumesc echipei care a muncit pentru obținerea acestei finanțări atât de utile. Am depășit împreună multe obstacole și am demonstrat că putem să realizăm lucruri importante prin muncă și ambiție.

De același autor

Related Articles