Spitalul Militar Timișoara oferă pacienților posibilitatea de a efectua investigații imagistice performante și complexe prin Laboratorul de radiologie și imagistică medicală care este dotat cu aparatură de ultimă generație.

Medicii din cadrul laboratorului, Dr. Liana Sperlea, Dr. Denisa Maxim și Dr. Mihaela Căpântală secondate de asistenții de laborator cu o experiență bogată în domeniu realizează investigații, interpretări și diagnosticarea cât mai precisă a diferitelor tipuri de afecțiuni. Investigațiile sunt decontate de către CASAOPSNAJ/CNAS pe baza biletului de trimitere de la medic specialist aflat în relații contractuale cu CASAOPSNAJ/CNAS.

Se oferă și investigații radiologice contra-cost, cu programare în prealabil. Programările telefonice în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală se fac la 0771050881.

RMN Siemens Magnetom Aera48 este dotat cu concept tunel deschis cu diametrul de 70 cm care facilitează scanarea pacienților supraponderali sau a pacienților cu claustrofobie. Lungimea mai mică a sistemului, de 145 cm permite ca pentru examinarea extremităților pacientul să fie poziționat cu capul în afara orificiului.

Bobinele ușoare și flexibile ajută pacienții care au dureri, oferindu-le o poziție confortabilă. Tomografia computerizată (CT) este o investigație imagistică extrem de utilă pentru studiul oricărui organ și țesut al corpului omenesc. Examinarea prin computerul tomograf reprezinta o metodă de diagnostic nominvazivă care se folosește de radiații X pentru a putea crea imagini secționale ( axiale) de înaltă calitate ale corpului uman.

Cu ajutorul unui CT de înaltă performanță medicul radiolog va putea obține o imagine detaliată a unui organ sau chiar a întregului organism ajutând la diagnosticarea, alegerea tratamentului și monitorizarea pacienților oncologici.Vă dorim tuturor multă sănătate și vă asigurăm că suntem la datorie pentru dumneavoastră. Servim patria„, transmit reprezentantii unitatii medicale.