Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va avea mai multe ambulatorii de specialitate dar şi Urgenţe stomatologice!

Lucrurile reintră pe un făgaş normal la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa graţie noului manager Waldemar Murgu şi echipei sale. Şi veştile sunt dintre cele mai bune. La începutul anului 2019 vor fi înfiinţate cabinete de ambulatoriu în spital pentru Oncologie, Dermato-Venerice, ORL şi Urologie şi astfel pacienţii se vor putea trata aici doar cu bilet de trimitere de la medicul de familie adică gratuit şi nu vor mai fi nevoiţi să meargă la cabinetele private.

„Vom deschide, din ianuarie 2019, pentru că sunt formalităţile de acreditare şi semnarea contractului cu CJAS cabinete de ambulatoriu pentru Oncologie, Dermato-Venerice, ORL şi Urologie. Mai mulţ, avem în curs de rezolvare o problemă care dăinuie de multă vreme şi anume urgenţele stomatologice. Am identificat aparatura necesară pe care o avem, spaţiul, iar în acest moment suntem pe drumul obţinerii autorizaţiilor, acreditărilor şi semnării contractelor,  practic ne aflăm în stadiul în care putem vorbi despre o finalitate a acestor proiecte“, a declarat Waldemar Murgu pentru Radio Reşiţa.

Până în prezent echipa managerială a renegociat contractele existente cu toţi furnizorii de servicii medicale şi nu numai, au fost eficientizate activităţile medicale, şi spitalul a reuşit să atragă şi alte venituri. „Am reuşit atragerea unor venituri importante, mă refer pe parcursul unui an, deci doar până în acest moment am reuşit să atragem 4, 37 de milioane de lei“, a mai precizat Waldemar Murgu.

Înfiinţarea unui cabinet pentru urgenţele stomatologice în cadrul Spitalului Judeţean din Reşiţa cândva un vis frumos pentru reşiţeni, va deveni şi el realitate în 2019! Conducerea unităţii medicale va reuşi să facă ce nu au reuşit să facă ultimii doi manageri. Şi pentru că este adeptul faptelor şi nu al vorbelor, noul manager a şi început demersurile pentru ca Spitalul Judeţean să aibă în sfârşit Urgenţe Stomatologice.

În cadrul acestui cabinet vor fi executate doar manopere în regim de urgenţă, urmând ca ulterior pacientul să se prezinte la alte cabinete de specialitate, unde să continue tratamentul. Această investiţie este mai mult decât necesară deoarece sunt mulţi cei care vin în toiul nopţii cu dureri insuportabile de dinţi, la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

Vă reamintim că, s-a mai încercat şi în 2014 deschiderea unui astfel de cabinet, însă lucrurile nu s-au concretizat din cauza unor piedici birocratice, după cum spunea managerul de atunci, medicul Dumitru Secăşan.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles