Spitalul Judeţean Reşiţa nu mai pierde bani din cauza foilor de observaţie completate greşit. Medicii au la dispoziţie un soft inteligent

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa nu mai pierde bani din cauza foilor de observaţie completate greşit de medici şi invalidate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. După cum a declarat managerul Mircea Călin Laza, cadrele medicale au acum la dispoziţie un soft inteligent care îi ajută să elimine erorile.

“Este un soft care ajută medicii să poată coda, adică știți bine că noi în baza serviciilor medicale pe care le facem, acestea sunt puse într-un cod și în funcție de complexitate primim banii de la Casa Națională, ca atare am angajat o firmă care vine lunar, două, trei vizite şi verifică toate aceste fișe astfel încât să nu se mai greșească și să nu mai avem situații așa cum au fost în trecut de a nu fi validate foile de a nu fi completate cu absolut toate serviciile pe care le-am făcut pentru a maximiza până la urmă veniturile acestui spital.

Costă trei mii de lei pe lună și ne aduce undeva la două sute de mii, trei sute, bani în plus pentru faptul că nu se coda înainte așa cum trebuie, adică să reflecte adevărul și realitatea. Se pierdeau acești bani dar acum nu se mai pierd”.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a pierdut sume imense din cauza acestei probleme. În primele 5 luni ale anului, unitatea medicală avea chiar şi 250 de foi pe lună respinse de CJAS.

De același autor

Related Articles