Spitalele din Oţelu-Roşu şi Moldova Nouă au intrat în noul an fără datorii

Spitalele din Oţelu-Roşu şi Moldova Nouă au intrat în noul an fără datorii. 2023 nu a fost un an uşor, însă managerii celor două spitale au ştiut cum să-şi gestioneze resursele în beneficiul pacienţilor.

Pentru 2024 cele două unităţi medicale au planuri mari! Spitalele din Oţelu-Roşu şi Moldova Nouă continuă investitiile. De exemplu conducerea unităţii medicale din Oţelu şi-a structurat deja lista de obiective pentru  acest an. Modernizarea clădirii spitalului şi scoaterea unor posturi la concurs sunt două lucruri esenţiale pentru noul an, ne-a transmis managerul Alin Mihăescu:

Identificarea și accesarea unor linii de finanțare care să rezolve în principal problemele legate de modernizarea clădirii, reparații lifturi, dotare cu echipamente medicale unde suntem deficitari. Plus că avem și noi un deficit de medici, în special pe secția de Interne unde o să facem demersurile legale să aducem un internist.”

Si Conducerea Spitalului Orăşenesc din Moldova Nouă şi-a propus în 2024 să modernizeze fiecare secţie în parte si să atragă şi mai mulţi medici la spitalul din Clisura Dunării, ne-a transmis managerul Sebastian Patroi:

Pentru 2024 vrem să obținem aprobarea de a scoate la concurs câteva posturi dar continuăm şi activitatea de modernizare în fiecare secție. Avem şi un ascensor de persoane pe care poate reușim să-l înlocuim. Avem cabinetele noi înființate dar nu avem medici suficienţi. Ne-ar mai trebui un post de medic chirurg, un anestezist și un medic de laborator pentru 2024″.

Spitalul Orăşenesc din Oţelu-Roşu dispune de 108 paturi şi deserveşte aproximativ 11.000 de locuitori de pe Valea Bistrei. Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă are o capacitate de 145 paturi pentru spitalizarea continuă şi 8 paturi pentru spitalizarea de zi şi deserveşte locuitorii din Clisura Dunării.

Sursa foto: pixabay

Cele mai citite

Related Articles