Spaţiul Privat Virtual locul unde-ţi poţi plăti “dările” către stat

Pandemia de coronavirus a avut şi părţile ei bune. Autorităţile din România au reuşit astfel să implementeze şi să perfecţioneze mai multe instrumente de plată on-line astfel încât interacţiunea umană şi cozile de la ghişee să se împuţineze iar în unele cazuri chiar să dispară.

Un exemplu în acest sens este şi Spaţiul Privat Virtual locul unde puteţi să vă informaţi asupra obligaţiilor fiscale pe care aţi uitat să le plătiţi, puteţi descărca decizii de impunere sau puteţi verifica cum declară angajatorul dumneavoastră contribuţiile de asigurări sociale şi nu numai atât. Începând din 11 iunie tot în Spațiul Privat Virtual puteţi face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții. Plata cu cardul a fost introdusã pentru toate tipurile de datorii către Fisc.

Cum puteţi face asta? Nimic mai simplu. În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se afișeazã pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentificã în Spaţiul Privat Virtual cu nume, parola si coduri de autentificare de unică folosinţa OTP, în listã va apărea doar CNP-ul titularului de cont. La apãsarea butonului ”Afișare obligații restante”, veţi putea vedea lista obligațiilor ce pot fi plãtite prin platforma ghiseul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și pânã la plata unor penalitãți. La apãsarea butonului „Plãtește”, utilizatorul este direcționat cãtre serviciul de platã online al platformei ghiseul.ro, unde trebuie bifat „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” si butonul „PLATESTE”.

Totul se face din faţa calculatorului fără cozi şi feţe uneori plictisite ale celor de la ghişeele Administraţiei Fiscale

De același autor

Related Articles