Sorin Pescariu: Poporul ucrainean are nevoie, mai mult ca oricând, de orice dovadă de solidaritate din partea fiecărui român!

S-au împlinit astăzi doi ani triști de război în Europa. Acum doi ani ne-am trezit în zori pe alarma Biziday ce ne anunța că e război… cineva ucide și altcineva este ucis, dacă aș face o prescurtare a realității de la granițele României.
Umanitatea desnădăjduită duce pe umeri calvarul unei realităţi din care moartea smulge bucăţi de viaţă pe caldaramul unei istorii scrise pe patul puştii…sub șenile de tancuri și declarații de presă. De neimaginat pentru Europa. Omenirea s-a obișnuit cu războiul, dar umanitatea protestează, încă.

Așa cum ne-a obișnuit, profesorul dr.universitar, Sorin Pescariu, cardiologul inimilor, este o prezență activă în viața socială, un luptător care a devenit un adevărat model pentru cei care au spiritul demn.Născut în Banatul de Munte, Sorin Pescariu poartă harul și binecuvântările locului în tot ce face, profesie, sport, scrieri.

’’Astăzi, la împlinirea celor 2 ani de război, am participat la un miting ce s-a desfășurat la Arad alături de refugiați ucrainieni și de arădeni, dar mai ales alături de mame și copii refugiați care, au făcut prăjituri drept mulțumire pentru participarea românilor la tristul eveniment.
Am fost la Arad la Comemorarea Eroilor Ucrainei pentru că eu consider că poporul ucrainian, greu încercat în aceşti ultimi doi ani în lupta cu invadatorii putiniști, are nevoie mai mult ca oricând de orice dovadă de solidaritate, cât de mică ar fi ea, din partea fiecarui român conștient că maine tragedia ne poate lovi și pe noi. Din nefericire, prea puțini români au fost alături de mamele și copiii ucrainieni!!! Este incredibil cum a reușit propaganda diavolească a lui Putin să-i facă indiferenți, să nu zic dușmănoși chiar, față de cauza nobilă a poporului ucrainian care nu se lasă cotropit de bestiile putiniste! Sunt convins că într-un final BINELE învinge! Slava eroilor Ucrainei!’’a declarat în exclusivitate pentru Radio Reșița, distinsul nostru prieten, Sorin Pescariu.

Ne-am fi dorit, ca astăzi de Dragobete, să nu avem asemenea evenimente, ne-am fi dorit să nu existe copii și mame decât în excursie în România și nu refugiați de război…ne-am fi dorit să nu se moară atât de aproape de țara noastră în timp ce tu cititorule citești acest articol…Trebuie să ne dorim, mai departe, să se încheie… suntem, încă, supravieţuitori…

1 COMENTARIU

  1. Mulțumim domnule profesor pentru susținerea democrației universale și pentru condamnarea fermă a agresiunii rusiei putiniste față de Ucraina!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles