Şomerii şi angajatorii din Caraş-Severin vor putea interacţiona mult mai uşor

Cărăşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi angajatorii vor putea interacţiona mult mai repede şi mai uşor, prin intermediul unei platforme informatice în care vor fi integrate toate serviciile oferite de AJOFM. După cum a declarat Liliana Linţa, şeful Serviciului de Analiză a Pieţei Muncii şi Economiei Sociale, modernizarea şi debirocratizarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, prin digitalizare, este principalul obiectiv al instituţiei pentru acest an:

Ne digitalizăm, obiectivul general reprezintă modernizarea și adaptare a Agenților Județene la nivel național pentru a crește gradul de satisfacție a clienților.

Acest proiect creează o platformă, se va chema PULS, care este acuma în fază de achiziție și prin acel proiect vor fi integrate toate serviciile pe care noi le oferim angajatorilor, fiind o interfață între angajatori și Agențiile Județene. Prin acest proiect s-au creat foarte multe instrumente prin care am cules date de la angajatori, le-am cerut părerea, cum văd ei modul nostru de lucru în viitor.

Folosim cumva medierea pe bază de competență, în sensul că atunci când ofertează angajatorul, când depune oferta de loc de muncă, o dezvoltă puțin, nu mai spunea vreau un mecanic auto, mecanic auto să cunoască? Ce abilități să aibă ca să putem să-l ajutăm să-l integrăm? Și angajatorul la fel, să-și găsească persoana potrivită așa vom lucra și atunci când angajatorul ofertează și pune și el pe oferta lui acea ofertă în bază se întâlnește cu șomerul care corespunde și pentru consilier e foarte simplu dă click. I-a dat repartiție, şomerul Popescu a corespuns ofertei firmei X.

În prezent la nivel naţional mai sunt în implementare 10 proiecte cu finanţare europeană ce vor fi finalizate în cursul acestui an, din care trei vizează modernizarea şi debirocratizarea ANOFM.

De același autor

Related Articles