Solidaritatea Sanitară a organizat proteste şi la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş

Membrii Federaţiei Solidaritatea Sanitară din cadrul spitalelor din Reşiţa şi Caransebeş, în frunte cu liderul Marius Posipal au protestat astăzi între orele 12:00-12:30, în curtea unităţilor sanitare dar fără întreruperea activităţii. Cadrele medicale au vrut să transmită guvernanţilor un nou semnal de avertizare privind riscul declanşării grevei generale.

Tot astăzi, Solidaritatea Sanitară a declanşat şi protestul ce are ca temă: demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare. Astfel toţi medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la aceasta formă de exprimare a nemulţumirii faţă de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuităţii serviciilor medicale.

De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona.

Angajații din sistemul public de sănătate care participă la aceste forme de protest susțin revendicările prezentate în 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 „𝐒𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐒𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆”, acestea vizând atât solicitări de natură salarială cât și o serie de reforme menite să crească calitatea vieții profesionale a angajaților din sănătate și calitatea serviciilor medicale.

Protestul vizează și protecția angajaților împotriva riscului anulării unora dintre drepturile actuale în viitoarea lege a salarizării, care vor genera semnificative scăderi ale veniturilor salariale.

Guvernanții le-au oferit membrilor de sindicat un motiv suplimentar de neîncredere prin încălcarea prevederilor legale în materie de dialog social, concretizate de dialogul social preferențial practicat de Guvern și prin discriminarea angajaților din Sănătate în privința dreptului de-a declanșa conflict colectiv de muncă pe teme salariale.

Cele mai citite

Related Articles