Şofer în comă alcoolică pe E 70

Polițiștii din Mehadia au depistat pe E 70, un șofer aflat aproape în comă alcoolică. Bărbatul avea o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este cea mai mare valoare înregistrată de aparatul etilotest de la începutul anului. Cazul a fost despistat aseară, în jurul orei 20.15, de polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Mehadia.
„S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, ocazie cu care polițiștii au constatat că acesta era condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Luncavița. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Serviciul Județean de Ambulanță – Substația Băile Herculane, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal”, se precizează în comunicatul Poliţiei.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie, spune Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt la IPJ Caraş-Severin.

„Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele înca frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.
(Sebastian Dragomir)