Societatea de salubrizare a oraşului Lugoj este tot mai aproape de faliment

Societatea de salubritate locală Salprest a primit încă o lovitură în încercarea ei de redresare, după ce solicitarea de apel pentru a nu intra în faliment i-a fost respinsă de instanțele timișorene.

Societatea de salubrizare a oraşului Lugoj este tot mai aproape de faliment după ce a pierdut apelul înaintat de managerul societăţii împotriva declarării falimentului, generat de datoriile uriaşe către furnizori, chiar dacă Salprest are de recuperat sume de la debitori.

Primăria Municipiului Lugoj este cel mai important client al Salprestului și are restanțe mari în plata datoriilor, invocând tot fel de aspecte, cum că suprafața măturată de Salprest ar fi mai mică în realitate decât cea declarată, şi altele. Salprest a înaintat în judecată Primăria Lugoj, câştigând câteva procese, astfel că municipalitatea va fi silită să achite o parte din restanţe. Prea puţin însă ca acest lucru să ducă la evitarea falimentului, unul generat însă de subfinaţarea serviciului de salubritate de către Primăria Lugoj.

Cuvântul final îi aparține administratorului judiciar care su­pra­veghează procesul de insolvență al Saprestului. Cert este că, prin planurile propuse, firma Salprest nu și-a recuperat datoriile în această perioadă de insolvență. Teoretic, mai există încă o soluție de contestare. Dar, pe baza planului existent de reabilitare, nu se arată prea multe șanse la apel, singura cale de atac care a mai rămas disponibilă.

De același autor

Related Articles