Situația rămâne tensionată la Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost din nou în centrul atenţiei, în şedinţa forului judeţean de astăzi. Doi consilieri au demisionat din Consiliul de Administraţie, în contextul în care unitatea este în plin scandal, managerul Alina Stancovici fiind la un pas de a fi din nou demisă. Este vorba despre Ovidiu Teodorescu şi Ovidiu Chimigeriu. După mai bine de o oră de poticneli în propuneri, de deliberări și de numărare a voturilor primite, cei doi au fost înlocuiţi cu economistul Florentina Drăgan din aparatul propriu al CJ şi consilierul Viorel Lolea.

Tot în ședința de astăzi s-a vorbit îndelung și în contradictoriu despre problemele grave de la Spitalul de Urgenta Resita. Conform  preşedintelui Forului judeţean, Romeo Dunca, raportul corpului de control arată că în spitalul din Reşiţa există secţii în care doar cheltuielile de personal sunt mult mai mari decât veniturile recuperate de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, fără a mai lua în considerare cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare.

Tot Dunca a spus că înlocuirea managerului de la spital se poate face doar cu avizul Consiliului de Administrație.

Dincolo de problemele grave de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, apar şi veşti bune. Unitatea medicală a primit o sponsorizare în valoare de 650 de mii de lei de la SC Titan Edilitară din Brăila, firma care se ocupă de hrana pacienţilor şi serviciile de spălătorie. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţia de aparate şi echipamente medicale pentru ATI, blocul operator, dar şi alte secţii care au nevoie. Consilierii judeţeni au aprobat astăzi această sponsorizare.

De același autor

Related Articles