Sistemul Informatic Unic Integrat al Cardului Naţional de Sănătate continuă să creeze probleme medicilor de familie şi în 2023

Sistemul Informatic Unic Integrat al Cardului Naţional de Sănătate continuă să creeze probleme medicilor de familie şi în 2023.

Toată săptămâna SIUI-ul a funcţionat cu dificultate iar ieri, ca în fiecare zi de vineri s-a blocat din nou, ne-a declarat medicul de familie Gheorghe Jenar:

“Sistemul SIUI se mai blochează, s-a blocat la foc automat, s-a blocat şi săptămâna asta, a fost cam blocat toată săptămâna, a mers mai greu și în general și-a păstrat tradiția. Vinerea de la ora 9-10 nu mai merge. Gata, pacienții știu asta, noi știm asta, nu se mai enervează nimeni, totul este ok. La ora 10 practic e ca și cum am închide cabinetul, dar stăm, vin pacienți, îi consultăm. Domnule doctor, puteţi să ne scrieţi reţetă simplă, văd că nu merge, stăm, ne uităm cum se învârte acolo și nu, nu, efectiv nu merge. Pacientul realizează că noi dorim să-l ajutăm, dar nu merge. Deci vinerea se știe de la ora 10-11 se întrerupe. Este foarte greu să asiguri o mentenanță pe un program pe care nu l-ai făcut tu. Probabil din cauza asta vinerea ei lucrează.

Din cauza asta, vinerea se întrerupe ca să poată să îi dea de cap că încă nu i-au dat de cap. Ei încearcă să-i facă această mentenanță, dar nu sunt cei care l-au făcut, cei care l-au făcut s-au spălat pe mâini și și-au luat banii și au plecat”.

Atunci când SIUI-ul este blocat, furnizorii pot elibera reţete în mod offline, pe care se aplică semnătura olografă a medicului şi parafa, însă acest lucru poate produce mai multe neplăceri pacienţilor când se prezintă cu reţetele în farmacii. Un exemplu este reţeta offline eliberată pentru 90 de zile, care trebuie cumpărată integral din farmacie, nefiind posibilă fragmentarea lunară.

Cele mai citite

Related Articles