Sindicaliştii Federaţiei Columna-SCOR au dialogat cu reprezentanţii Guvernului

Sindicatele angajaţilor primăriilor de comune din întreaga ţară, aflaţi în grevă de avertisment pentru că veniturile nu le-au mai fost actualizate odată cu creşterea salariului minim au participat miercuri, 31 ianuarie la o primă rundă de discuţii cu reprezentanţii Guvernului.

Preşedintele executiv al Federaţiei Columna – SCOR, Ştefan Sbiera, a declarat pentru Radio Reşiţa, după discuţia cu reprezentanţii Ministerului Muncii, că a obţinut promisiunea de a avea o discuţie aplicată cu decidenţii politici care pot soluţiona revendicările sindicaliştilor din Primării.

Am avut o primă întâlnire la Guvern la nivel tehnic de secretari de stat la care a participat domnul Vasilcoiu de la Ministerul Muncii, responsabil cu dialogul social de la cancelaria primului ministru. Am discutat punctual fiecare dintre revendicările noastre, au înțeles despre ce este vorba și ceea ce ne dorim şi a rămas să transmită mai departe decidenților politici ceea ce am discutat. De principiu am agreat că probabil joi sau în funcție de agendele politice ale decidenților să ne întâlnim din nou și să reușim să tragem concluziile cu privire la solicitările noastre. Greva continuă pe calendarul care este stabilit și care este notificat și către Guvern și ITM. În situația în care la următoarele întâlniri vom găsi înțelegere și vom obține ceea ce ne dorim vom decide în cadrul consiliului național de vineri al Federației Columna-SCOR drumul de urmat“.

Amintim că, Federaţia Columna – SCOR, reprezentativă în sectorul administraţie publice şi reprezentanta a peste 800 de primării de comune şi oraşe au protestat printr-o grevă de avertisment de două ore, în instituţiile unde îşi desfăşoară activitatea.

Din Caraş-Severin, protestului i s-au alăturat angajaţii a 19 primării de comune din judeţ.

Sursa foto: bursa.ro

Cele mai citite

Related Articles