Şi Secţia de Boli Infecţioase din Reşiţa are nevoie acută de echipamente medicale! Donaţia ta salvează vieţi!

Cetăţenii nu au rămas indiferenţi la apelul de ajutorare a UPU-SMURD Reșița, în faţa Covid-19. Oamenii au înţeles această campanie nu este despre ce merge prost în România, ci despre CE PUTEM FACE NOI CA ȘI COMUNITATE ACUM pentru a preveni un deznodământ dramatic.

S-au strâns în total 113.330 lei din donații individuale și sponsorizări din partea companiilor. Această campanie a generat o mobilizare a comunității care ne bucură enorm și ne dă multă încredere și optimism pentru viitor. Vă mulțumim!, se precizează într-un comunicat semnat de Fundația Comunitară Banatul Montan, care susține campania de strângere de fonduri pentru lupta împotriva Covid-19 inițiată de Mihaela Sârbu – șeful de secție UPU-Smurd, împreună cu Dr. Bunda Emil, asistentul social Loredana Fărcăşescu şi Iulia Baica.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, s-a decis că este necesar ca o parte din fondurile strânse să fie relocate pentru Secția de Boli Infecțioase, unde era o nevoie acută de echipamente. Astfel că au fost cumpărate 150 halate chirurgicale impermeabile, 2.200 botoşi,  30 cutii de mănuşi, 50 măşti chirugicale, 20 măşti FFP1, 10 litri dezinfectaţi, o masă pentru instrumentar din inox,  55 viziere, în valoare totală de 10.163 lei.

Astăzi vor ajunge 100 de kituri de chirurgie tot pentru Secția de Boli Infecțioase în valoare de 4.600 lei. Fiecare kit conţine: 3 halate sterile impermeabile, 3 bonete sterile, 3 măşti sterile, 3 câmpuri sterile pentru pacient, 1 protecţie sterilă pentru tub.

Am reușit să redirecționăm o parte din bani deoarece am primit ajutor din partea Salvamont Semenic care au pus la dispoziție un defibrilator și două paturi de spital și astfel nu am mai fost nevoiți să cumpărăm aceste echipamente. Prietenii de la Print by Aliosha s-au mobilizat sâmbătă să facă vizierele special pentru noi. Vă mulțumim în numele nostru și al tuturor celor care vor beneficia de acest gest de solidaritate.

Donațiile individuale se pot face prin intermediul paginii fundației comunitare: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/donatii-upu-smurd-resita/

Companiile care doresc să susțină acest demers sunt încurajate să ia legătura cât mai repede cu Fundația Comunitară Banatul Montan. Datele de contact sunt disponibile pe pagina fundației: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/

Citeşte şi: [FOTO-AUDIO] Mobilizare impresionantă pentru UPU Smurd Reşiţa. Cetăţenii au donat aproximativ 58.000 lei

Fundația Comunitară Banatul Montan este o organizație independentă, apolitică, transparentă și sustenabilă înființată legal la începutul anului 2020 și care vine în întâmpinarea nevoilor comunității din zona Banatului Montan. Obiectivul FCBM este acela de a mobiliza resurse din interiorul comunității pentru a susține cauze care răspund nevoilor identificate și care pot produce schimbări pozitive pentru comunitatea locală.

 

De același autor

Related Articles