Starea mizerabilă a Lugojului nu are șanse să se schimbe prea curând, pentru că în această primăvară nu va avea loc nici o acțiune de curățenie.

Acest lucru în condițiile în care anul trecut nu a avut loc nici curățenia de toamnă, iar locuitorii au reclamat acest lucru.

Din păcate, deși săptămâna trecută autoritățile locale au încercat să paseze responsabilitatea către Retim, reprezentanții societății îl contrazic pe primarul Francisc Boldea, care afirma că prin contract, societatea trebuie să realizeze această acțiune.

“Așa ceva nu există în contract. Curățenia de primăvară poate să o facă Salprestul și Primăria. Noi, prin contract, ne-am angajat să ridicăm doar deșeurile menajere și reciclabile. Avem acțiuni și pentru deșeurile voluminoase și periculoase, care se fac trimestrial. Sunt cam 15 locații și oamenii știu unde să le arunce. Serviciile suplimentare se efectuează contracost”, ne-a declarat Lau­ren­țiu Avram, reprezentantul Retim-ului pe Zona 0, din care face parte și Lugojul.

Așa că, în lipsa unei cu­ră­țe­nii controlate, mulți vor găsi soluția salvatoare – câm­p­urile din preajma ora­șu­lui și marginile drumurilor.

Doar că, cei care aruncă gunoaiele acolo și sunt prinși riscă amenzi între 500 și 2500 lei, în funcție de gravitate, conform unei hotărâri de Consiliu Local.

Ion Moldovan