Şi DSP Caraş-Severin a primit iodură de potasiu. Cum ajung la populaţie cutiile cu medicamente?

Iodura de potasiu ATB 65 mg. a ajuns şi în Caraş-Severin. Cutiile cu medicamente vor ramâne în depozitul farmaceutic al Direcţiei de Sănătate Publică deocamdată şi vor fi repartizate potrivit instrucţiunilor Ministerului Sănătăţii medicilor de familie sau, unde este cazul, către UAT-uri, în cazul localităţilor care nu au medicină primară.

Comprimatele sunt calculate a fi suficiente pentru toată populaţia eligibilă a judeţului şi se vor administra doar în cazul unui incident sau accident nuclear. Ele nu se vor lua preventiv sau profilactic, pe post de automedicaţie, informează specialiştii DSP.

Vă reamintim că Antibiotice Iaşi a început producerea pastilelor de iod la începutul acestei luni, într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la fiecare 48 de ore. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila estimează că necesarul pe care îl are România este de 30 de milioane de comprimate.

Între timp, împreună cu CNAS facem o evaluare şi o catagrafie a persoanelor din grupe de vârste. O avem la nivel naţional şi judeţean, dar acuma mergem puţin mai în profunzime şi aşteptăm cifrele referitoare la numărul de persoane de pe lista fiecărui medic de familie, pentru că intenţionăm să găsim o formulă care să implice medicii de familie în distribuirea acestor comprimate la pacienţii de pe propriile liste”, a declarat în această săptămână, ministrul Sănătăţii.

Comprimatele de iodură de potasiu protejează glanda tiroidă contra unei contaminări radioactive.

Cele mai citite

Related Articles