Și astăzi suntem vulnerabili în fața unui seism ca cel din 1977

Autorităţile atrag atenţia că un cutremur asemenea celui din 1977 ar avea aceleaşi efecte devastatoare ca acum 40 de ani.

Bucureştiul, cel mai afectat oraş atunci, este şi astăzi vulnerabil în faţa unui mare seism. Potrivit statisticilor, 800 dintre cele peste 130 de mii de clădiri din capitală ar putea avea probleme mari în cazul unui astfel de fenomen. Primăria Capitalei vrea să modifice legislaţia pentru a permite evacuarea cu uşurinţă a proprietarilor din aceste imobile pentru a începe consolidarea lor. Este o problemă la nivel naţional, a subliniaţ ieri, ministrul Dezvoltării, Sevil Shaideh, care spune, însă, că nici primăriile nu cer bani pentru clădirile cu risc seismic. Educarea populaţiei pentru a şti cum să reacţioneze în timpul unui cutremur ar putea duce la salvarea multor vieţi, a apreciat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafaţ la o dezbatere organizată, ieri, în Capitală de Academia Română. Raed Aarafat a amintit că pregătirea în caz de cutremur nu este rolul unei singure instituţii.

Ieri s-au împlinit 40 de ani de la cel mai violent cutremur din istoria modernă a României, în care au murit peste 1.500 de oameni, majoritatea numai în Bucureşti, iar alţi aproximativ 11 mii au fost răniţi.  RRA

 

De același autor

Related Articles