Astăzi, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena studenţii şi elevii seminarişti de la instituţiile de învăţământ teologic din Episcopia Caransebeşului au participat la Sfânta Liturghie în Biserica ocrotită de Sfinții Împărați ce se află în incinta Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu,, din Caransebeș.

Sfânta slujbă a fost oficiată de către un sobor de preoți și diaconi, format din profesori, masteranzi și studenți ai instituției de învățământ teologic caransebeșean, condus de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial.

La hramul Bisericii de lemn de la Seminar au fost prezenți elevii și studenții teologi, conducerea celor două instituții de învățământ teologic, conducerea Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, dar şi numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de către elevii și studenții teologi, dirijați de părintele profesor Gheorghe Tistu.

Cu ocazia hramului, după slujirea Sfintei Liturghii, elevii clasei a XI-a au primit din partea colegilor care vor absolvi anul acesta, cheia Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”.

Ziua a continuat, în Sala festivă „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial s-a desfășurat Cursul festiv pentru promoţia 2019 de la Secția de Teologie Didactică, susținut de pr. lect. dr. Daniel Alic. Au urmat luări de cuvânt din partea reprezentanților anilor terminali, precum și din partea părinților îndrumători, diriginți și conducerea Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, reprezentată prin domnul prorector, conf. univ. dr. ing. Cristian Paul Chioncel.

Studenţii absolvenți au „predat cheia” colegilor lor mai mici şi au primit diplome, oferind la rându-le cadrelor didactice flori. Această frumoasă şi veche tradiţie este şi un gest simbolic prin care se face referire la continuitatea învăţământului teologic pe meleaguri bănăţene, continuitate neîntreruptă vreme de 150 de ani.