Sezonul de iarnă s-a încheiat în Banatul Montan cu un număr record de intervenții pentru salvamontiștii cărășeni

Din punct de vedere turistic a fost un sezon bun pentru stațiunile Semenic și Muntele Mic, dar salvatorii montani din Caraș-Severin au avut parte și de un număr mult mai mare de intervenții dificile pentru turiști accidentați sau rătăciți.

Majoritatea accidentelor s-au produs deoarece turiștii nu au avut echipament adecvat și s-au aventurat pe pârtii pentru care nu erau pregătiți corespunzător dificultății parcurgerii acestora. 

Au fost și cazuri grave, după cum a spus șeful serviciului Salvamont, alpinistul Cornel Galescu:

A crescut numărul de accidente și de intervenții Salvamont pe pârtii. Spre deosebire de anul trecut când până la acest moment erau undeva până într-o 150 de intervenții, anul acesta s-a depășit pe perioada de iarnă, strict, numărul de 200 de intervenții. Mă refer  aici atât la cele făcute direct pe pârtie, dar și la cele la care a fost nevoie de intervenția Ambulanței sau intervenția SMURD-ului cu elicopterul. Au fost de la simple întorse până la fracturi urâte ce au necesitat intervenția rapidă și transport cu elicopterul la spital. Cel mai grav caz în care am intervenit a fost un suspect de fractură de coloană, care a fost transportat în condiții de siguranță către elicopter și mai departe a fost preluat de serviciul medical al SMURD ului și dus la spitalul din Caransebeș și de acolo, am înțeles, mai departe spre Timișoara”.

Au fost și mulți turiști care s-au rătăcit, deoarece s-au aventurat pe munți neținând cont de condițiile meteo și de marcajele existente în zonă.

sursa foto:Salvamont Caraș-Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles