Servicii de asistență medicală mai accesibile pentru locuitorii comunei Dognecea, din județul Caraș-Severin cu ajutorul banilor europeni. Aici se va înființa un centru comunitar integrat pentru creșterea accesibilității la serviciile de asistență medicală comunitară furnizate integrat cu cele sociale şi educaţionale.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea unei construcții existente din comună și transformarea ei într-un centru comunitar integrat, cu următoarele funcţiuni: medicală socială educațională. Centrul va respecta condițiile de compartimentare necesare pentru cele trei tipuri de activități și va fi dotat cu echipamentele necesare funcționării.

Investiția totală este de peste 1 milion și jumătate de lei, dintre care peste 460.000 lei, bani nerambursabili. Peste 300 de persoane vor beneficia de infrastructura creată.

Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale; și are o durată de implementare de 18 luni.

Sursa: ADR Vest