Mai mulţi bani vor rămâne în buzunarele familiilor: la iniţiativa UDMR, va fi mai ieftină taxa de canalizare pentru gospodării.

Senatul a adoptat, în calitate de prima Cameră sesizată propunerea noastră (UDMR) de a reduce cota TVA pentru serviciile de canalizare. Iniţiativa are ca scop să faciliteze, prin reducerea cheltuielilor generale, traiul de zi cu zi al familiilor şi să îmbunătăţească standardele de viaţă. Introducerea măsurii a fost prevăzută în programul electoral al UDMR, împreună cu alte obiective ale politicii fiscale destinate sprijinirii familiilor.

Prioritatea Uniunii este de a consolida politica axată pe susţinerea familiilor în domeniul economic, al politicii fiscale şi al serviciilor publice, deoarece sunt necesare condiţii de trai mai bune pentru încurajarea perpetuării comunităţii. Suntem încântaţi să constatăm că partidele majoritare au recunoscut, de asemenea, necesitatea adoptării unei astfel de propuneri„, a declarat Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat, după ce iniţiativa UDMR privind reducerea cheltuielilor de întreţinere a fost adoptata în şedinţa de plen.