Seminarul împăcării. Justiţiabilii, faţă-n faţă cu presa

Un seminar la care au fost invitaţi să participe jurnalişti şi membrii Birourilor de presă ai instanţelor din raza Curţii de Apel Timişoara a avut loc astăzi, la Văliug, în staţiunea Crivaia.

Seminarul reprezintă o premieră pentru Caraş – Severin, ne-a informat  judecător Daniela Deteşan, purtător de cuvânt la Tribunalul Caraş – Severin. Două acţiuni asemănătoare au avut loc la Timişoara respectiv Arad. Întâlnirea din Banatul Montan a fost ultima din cadrul unui program de pregătire şi perfecţionare profesională ce se desfăşoară cu membrii BIRP din raza Curţii de Apel timişoara.

Au fost prezenţi, printre alţii: preşedintele Curţii de Apel Timişoara, Erica Nistor, preşedintele Tribunalului Caraş – Severin, Petru Jucu, şi omologul de la Timişoara, Adriana Stoicescu. Nu au lipsit nici membrii judecătoriilor din Arad, Gurahonţ, Făget, Caransebeş, Moldova Nouă, Lipova şi Reşiţa.

Reprezentanţii mass-media, invitaţi la seminar, au fost prezenţi în număr mare cu o sublinire pentru Lia Lucia Epure, director general al unui important ziar regional, care a şi moderat două dintre temele puse în discuţie în cadrul întâlnirii.

(Marius Căruntu)