[AUDIO] Sediu impropriu şi angajaţi puţini la Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin

Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin are nevoie de un sediu nou, actualul fiind prea mic pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii. Potrivit directorului Dorin Brăilă, încă din octombrie 2014 s-au făcut demersuri în acest senş. Achiziţia nu a fost posibilă din cauza lipsei de fonduri.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, Dorin Brăilă pentru Radio Reşiţa:

Dorin Brăilă

Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin întâmpină dificultăţi foarte mari în ceea ce priveşte spaţiul locativ în care îşi desfăşoară activitatea, deși, din octombrie 2014, a demarat acţiuni de căutare a unui nou sediu. Sediul trebuie plasat de preferinţă în zonă centrală, aproape de staţiile de transport în comun, pentru un acces facil al publicului (compus îndeosebi din oamenii în vârstă din judeţ), iar clădirea să fie compusă dintr-un etaj sau chiar două (ori să permită construirea acestora).  

Pentru achiziționarea unei clădiri cu destinația de sediu nu au fost prevăzute și aprobate fonduri bugetare pentru anul 2019. Pentru anul 2020 s-a prevăzut în buget propunerea pentru alocarea sumelor necesare pentru achiziționarea unui sediu corespunzător desfășurării activității Casei Județene de Pensii Caraș-Severin.  

O altă problemă cu care se confruntă Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin este numărul scăzut de angajaţi. Din acest motiv, cetăţenii trebuie să aştepte luni bune pentru calcularea pensiei.

Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin depune eforturi în vederea ocupării posturilor vacante, care pot conduce la o îmbunătăţire a activităţii de soluţionare a cererilor pentru obţinerea drepturilor de pensie, recalculări, completări vechime etc. Ca o noutate precizăm că în anul 2019 au fost organizate activități de audiențe în alte localități din județ, respectiv la Caransebeș, urmând ca astfel de acțiuni să aibă loc și la Oravița, Moldova Nouă, Bozovici.

De același autor

Related Articles