Secretarul de stat Alexandru Rogobete despre noul consilier onorific:”Medicul Singh are vocația construcției și a dezvoltării”

Chirurgul Singh Bhupinder de la Spitalul Municipal din Caransebeş şi-a început din această săptămână activitatea de consilier onorific în cadrul Ministerul Sănătăţii.

Practic, chirurgul Singh, prin vasta sa experienţă îl va putea consilia pe secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete pe diverse probleme ce ţin de sănătatea publică, programe naţionale şi strategii care să îmbunătăţească sistemul medical din România.

Ce obiective va avea de îndeplinit medicul caransebeşean în perioada următoare aflăm în exclusivitate de la secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete:

În primul rând că este un chirurg excepțional dar și un om extraordinar pe care eu îl cunosc încă de când era rezident, încă de când eram colegi la spitalul Casa Austria din Timișoara, un om pe care îl apreciez extraordinar de mult pentru că înainte de toate are vocația construcției și a dezvoltării. Nu știu dacă știți dar doctorul Singh a dezvoltat chirurgia plastică și reparatorie în județul Caraş-Severin pe forțe proprii și acest lucru este de admirat, mai ales pentru numărul mare de pacienți care apelează la el. Motiv pentru care am ales ca medicul Singh, colegul meu să fie și consilierul meu onorific iar atribuțiile acestuia vor fi în ceea ce privește dezvoltarea serviciilor de asistență medicală din regiune.

Practic, mă bazez mult pe perspectiva lui, mă bazez mult pe viziunea acestuia în ceea ce privește dezvoltarea serviciilor de asistență medicală în județul Caraș- Severin.

Aceasta va fi principala lui activitate, de a analiza serviciile de asistență medicală curente, care există în acest moment. L-am rugat foarte mult să vină cu o propunere în ceea ce privește dezvoltarea acestor servicii în următorii ani și e important de menționat faptul că doctorul Singh nu va fi remunerat de către Ministerul Sănătății pentru activitatea pe care o va desfășura fiind încadrat ca consilier onorific în cadrul cabinetului meu”.

Conform legii, consilierii onorifici nu sunt remuneraţi şi nici nu se supun reglementarilor referitoare la incompatibilităţi ori conflict de interese.

Vă reamintim că medicul Singh Bhupinder, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Municipal din Caransebeş încă din 2014. Acesta a înfiinţaţ Compartimentul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, singura unitate de acest fel din judeţul Caraş-Severin, astfel că pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale plastice complexe le pot face în Caransebeş fără să mai fie nevoiţi să apeleze la cadrele medicale de la Casa Austria din Timişoara.

Sursa foto: Alexandru Rogobete facebook

De același autor

Related Articles