[AUDIO] Se reiau cursele peste Dunăre, între Moldova Nouă şi Golubăţ. Bacul Baziaş 4 va fi administrat de AQUACARAŞ

Bacul care asigură trecerea Dunării, în Serbia, pe la Moldova Nouă va fi din nou funcţional. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca a declarat pentru Radio Reşiţa, că în această dimineaţă a fost semnat contractul cu noul operator, fiind vorba de societatea AQUACARAŞ.

Cursele cu bacul între Moldova Nouă şi Golubăţ, vor fi reluate de vineri, astfel încât sârbii să poată ajunge la Balkan Festival de la Berzasca. Personalul va fi aceelaşi care a lucrat şi în perioada în care bacul era administrat de SC Eoliana, a precizat Dunca.

Câștigătorul este AquaCaraș, acum am semnat contractul și joi, 14 iulie la 10.00 facem o cursă de probă și de vineri funcționează pentru public. Sunt tot oamenii care au lucrat înainte, oameni cu experiență. Faptul că nu a mers bine Eoliana, nu este treaba marinarilor. Oamenii sunt pregătiți, sunt deja angajați la AquaCaraș. Asta este, începem activitatea. Orarul este dimineața și după amiază – o cursă obligatorie și ori de câte ori sunt pasageri“.

Romeo Dunca

Amintim că SC Eoliana a intrat în faliment din cauza pandemiei, când cursele au fost suspendate, iar ulterior, firma omului de afaceri Eugen Bălean a renunţat la contractul de concesiune la trei săptămâni de la semnarea acestuia, pe motiv că nu i-au fost acceptate cerinţele pentru optimizarea transportului.

De același autor

Related Articles