[FOTO] Se prăbușește Sanatoriul Marila. Pacienții sunt evacuați preventiv

Pacienţii de la Sanatoriul Marila sunt evacuaţi la această oră după ce acoperişul clădirii aflate în stare avansată de degradare s-a prăbuşit parţial.

O parte din acoperișul Sanatoriului Marila s-a prăbușit, iar autoritățile sunt în alertă la această oră. Două echipaje pentru transport victime multiple de la ISU Semenic au fost alocate pentru a sprijini acțiunea de transfer a pacienților internați în spital.

Acțiunea se desfășoară, în mod preventiv, a declarat căpitanul Anca Balint. Potrivit, conducerii spitalului, în unitate sunt internate circa 60 de persoane. Echipajele de pompieri au fost solicitate astăzi pentru a sprijini transferul a 27 de persoane. Ceilalți pacienți vor fi transferați  cu mijloace ale Primăriei Oravița. Toți pacienții sunt mutați la Spitalul orășenesc și nu s-au înregistrat victime.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost angrenate mai multe structuri specializate în astfel de activități, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

„S-au luat imediat măsuri de către serviciul local de urgență de la Oravița, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Jandarmeria Caraș-Severin. Clădirea respectivă, aflată într-un stadiu avansat de degradare, era folosită de către Spitalul orășenesc Oravița. În primul rând, noi am luat măsuri să salvăm cei 53 de internați care erau, dintre care 27 de persoane erau mai greu transportabile. Pentru aceștia am intervenit cu unitățile speciale de la pompieri, iar celelalte persoane au fost transferate cu mijloace ale Primăriei Oravița”.

Pacienții de la Marila sunt diagnosticați cu boli contagioase, dar nu există riscul ca și ceilalți pacienți din spitalul Oravița să contacteze boala, a mai spus prefectul Ioan Dragomir.

„Parte din aceste persoane, într-adevăr, sunt internate de boli transmisibile, dar din câte m-a asigurat șeful Direcției de Sănătate Publică, nici una nu era pozitivă, deci nu mai prezentau pericol de infectare a altor persoane”.

Sanatoriul Marila va fi izolat, va fi închis și apoi va trebui demarat programul de reabilitare în care este inclus acest spital, a menționat prefectul.

Amintim că sanatoriul urmează să fie complet modernizat prin Compania Natională de Investiţii, în prezent proiectul fiind în stadiul de proiectare.

De același autor

Related Articles