Vestul ţării se află până miercuri, la ora 16.00 sub cod galben de inundaţii. Sunt vizate bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna.

Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Banat, râul Bârzava, la staţia Partoş, înregistrează creşteri de debite prin propagare, însă fără probleme majore pentru populaţia din zonă. O creştere uşoară se înregistrează şi pe Bega veche, la staţia Pişchia, dar şi pe râul Timiş, la Cebza până în aval spre frontieră cu Serbia. În schimb, pe râul Bega debitele sunt în scădere.

Râul Bârzava, care a înregistrat depășiri ale cotelor de apărare încă de ieri, are astăzi deja scăderi pe cursul mijlociu; acestea se vor menţine şi în următoarele zile, exceptând staţia hidrometrică Partoş, unde râul Bărzava înregistreză creşteri de debite prin propagare, însă fără probleme majore pentru populaţia din zonă. Şi pe râul Bega debitele sunt în scădere, la ora 10.00 înregistrându-se depășiri ale cotelor de atenție, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău.

Pe râul Bega Veche, la stația hidrometrică Pișchia, avem depășită cota de atenție, tendința fiind de creștere ușoară. Pe râul Timiş, începând cu staţia hidrometrică Cebza până în aval spre frontieră cu Serbia, cotele sunt în creştere uşoară datorită propagării undei de viitură, la ora 10.00 fiind depășite cotele de atenție, se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABA Banat).