Toate drumurile judeţene din Caraş-Severin sunt deschise, dar se circulă în condiţii de iarnă. Nu au fost sesizări legate de probleme în trafic, am fost informaţi de la Comandamentul de iarnă al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin.

Pot fi făcute reclamaţii privind starea şoselelor la  la numărul de telefon 0255.213.212. Şi pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă.

130 de autoutilaje au acționat și patrulat în cursul nopții pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării. Drumarii au răspândit peste 1.120 de tone de material antiderapant și peste 15 tone de clorură de calciu. Pe raza de activitate a SDN Caransebeș s-a acționat cu 16 autoutilaje și 126 tone material antiderapant pe DN 6, DN 57, DN 57B, DN 58, DN 58A, DN 68, potrivit DRDP Timişoara.

Având în vedere avertizările emise de meteorologi, care vizează ninsori, intensificări ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă, şoferii sunt sfătuiţi să se informeze înainte de a pleca la drum şi să adapteze viteza la condiţiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în siguranţă.

Vestul ţării se află până la ora 18.00 sub cod galben de ninsori şi vânt puternic. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau gheţuş.

În zona montană este în vigoare un cod portocaliu. Meteorologii anunţă că vântul va bate cu peste 110…130 km/h, va ninge viscoliţ iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m. Totodată până luni, 15 februarie este valabil un cod galben de răcire accentuată a vremii. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative, între -10 şi -2 grade.

FOTO: DRDP Timisoara