Școala primară și grădinița din cartierul reșițean Mociur, modernizate cu bani europeni

În municipiul Reşiţa continuă investițiile în educație, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor din Zonele Urbane Marginalizate: Reabilitare Şcoala Primară și Grădinița Mociur”.

Clădirea care adăpostește cele două unități de învățământ va trece printr-un program de reabilitare și resistematizare iar cele două instituții vor beneficia de echipamentele necesare pentru un act educațional modern, inclusiv mobilier specific sălilor de clasă, cu table magnetice pentru elevi.

Aproape 300 mp de suprafață construită va fi reabilitată, iar ei i se adaugă peste 400 mp de zone verzi și spații de joacă ce vor fi amenajate. În plus, tot aici va fi instalat un sistem de supraveghere video și un sistem antiincendiu cu pichet PSI.

Valoarea totală a proiectului este de aproape un milion de lei, dintre care aproape 850.000 lei sunt fonduri nerambursabile. El va fi realizat prin Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”; și are o durată de implementare de un an și trei luni.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din zonă, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică. 

Sursa foto: ADR Vest

Cele mai citite

Related Articles