Şcoala din Surducu Mare va fi finalizată după mai bine de patru ani de la începerea lucrărilor

Modernizarea Şcolii din Surducu Mare va fi finalizată în perioada imediat următoare, la mai bine de patru ani de la începerea lucrărilor, timp în care elevii au învăţat în căminul cultural şi dispensarul din localitate.

Contractul a fost semnat în decembrie 2016, dar a fost întrerupt din lipsă de fonduri în iunie 2019. Motivul – Guvernul şi-a respectat promisiunea de plată, însă nu şi Consiliul Local, ce a atras după sine sistarea lucrărilor. O cofinanţare mare pentru bugetul Primăriei Forotic, 358.000 lei, spune primarul Alexandru Sporea, care în cele din urmă a solicitat o suplimentare de fonduri de la Guvern, iar modernizarea a fost reluată.

Din păcate însă, din lipsă de personal, constructorul nu a finalizat obiectivul pentru începerea anului şcolar în noua clădire. Alexandru Sporea preconizează că lucrările vor fi finalizate în următoarele 3 săptămâni, inclusiv recepţia investiţiei.

Primarul Alexandru Sporea: Proiectul este început în 2017, atunci s-a semnat contractul de finanțare şi s-a lucrat doi ani. În 2019 s-au sistat lucrările pentru că nu au fost respectate condițiile de plată, mai exact Guvernul și-a achitat cota, constructorul a lucrat, iar în momentul în care trebuia să se plătească din bugetul local, nu s-a plătit niciun leu din cei circa 400.000 lei, iar în 2019 s-au sistat lucrările. Am reluat lucrările, am semnat un contract de finanțare prin care o să le achităm întreaga sumă și eu îmi doream foarte mult să începem școala acolo. Datorită situației Covid în echipă constructorului mai multe persoane au fost infectate și de aceea s-au sistat un pic lucrările, s- au prelungit cu vreo lună de zile. În momentul de faţă se lucrează.

Valoarea proiectului derulat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală 1 se ridică la aproape 2 milioane de lei.

De același autor

Related Articles