Sasca Montană pregătită pentru Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race

Asociația Sportivă Cheile Nerei organizează în acest weekend, a șasea ediție a competiției Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race. Este un concurs de biciclete și alergare montană, cu un caracter caritabil. Evenimentul promovează și Parcul  Național Cheile Nerei – Beușnița și mai ales turismul în această zonă deosebită, a declarat primarul din Sasca Montană, Ion Poplicean.

“La Socolari există o comunitate a artiștilor din Timișoara și nu doar, care în ultimii 20 de ani au cumpărat imobile și le-au reabilitat foarte original, cu piatră, cu lemn. Și în fiecare vară există cel puțin de o săptămână de evenimente cu film, teatru, muzică. Anul acesta am discutat cu cei de la Socolari și vrem să-i cooptăm împreună cu concursul de biciclete și maraton care va avea loc în perioada 10-11 iunie în zona noastră. Banii care se strâng din vânzarea biletelor sunt donați la spitalul Louis Țurcanu din Timișoara pentru copiii care sunt în nevoi și trebuie  sprijiniți. E singurul spital din vestul țării care se ocupă de copii”.

Turiștii care ajung în comuna cărășană Sasca Montană, pot vizita printre altele Cheile Nerei, cascadele Beușnița și Văioaga, lacul Ochiul Bei, tunelurile romane și Lacul Dracului.

Cele mai citite

Related Articles