Sărbători la înălţime pe Muntele Mic şi Semenic, cu meniu tradiţional, saună, piscină şi patinoar… doar pentru cei cu certificat verde

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar cei mai mulţi dintre români şi-au făcut deja planuri, mai ales aceia care îşi doresc să petreacă Crăciunul şi Revelionul la munte.

În ciuda pandemiei de COVID-19 şi a restricţiilor impuse, oamenii sunt dornici de vacanţă şi şi-au făcut deja rezervări pentru a petrece sărbătorile de iarnă în zona montană, după cum afirmă Rebeca Cimponerescu, reprezentantul unui hotel de pe Muntele Mic.

Lumea vine la munte se distrează, aer curat, este la fel ca până acum. Pandemia nu a schimbat nimic. Revelionul este ocupat de o lună şi am început să facem rezervări şi pentru Crăciun. În prețul de cazare este inclus micul dejun, avem saună, piscină interioară, sală de jocuri, ciubăr exterior, teren de fotbal care va fi transformat în patinoar, snowmobile şi ATV-uri de închiriat. Pentru clienții care nu dispun de certificate avem test pentru a face testarea la noi la hotel. Suntem pregătiţi cu tot ce trebuie.

Şi administratorii de pensiuni şi hoteluri din zona Văliug-Gărâna-Semenic vin cu tot felul de oferte pentru a-i convinge pe turişti să petreacă sărbătorile de iarnă la munte, însă momentan gradul de ocupare este destul de mic.

Sebastian Laboş, proprietarul unor unităţi de cazare: De Crăciun avem trei nopți de cazare și a patra este gratuită, cu venirea moșului cu toate tradiţiile din perioada 24-25 decembrie, meniu tradiţional cu produse din zonă: păstrăv, brânzeturi, bureți de fag, gem de afine, etc Sunt multe lucruri pe care noi vrem să le facem dar din păcate este o perioadă mai grea. Sperăm că ne îndreptăm într-o direcţie bună şi mai sper ca oamenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare pentru că asta este viitorul. Cred că atunci când stratul de zăpadă va fi consistent, turiştii vor veni pentru a se bucura de aer curat şi priveliştea minunată.

Amintim că activitatea de cazare în hoteluri şi pensiuni este permisă doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau care prezintă un test COVID negativ.

De același autor

Related Articles