Sărbătoare mare la Mănăstirea Călugăra

Zi de mare sărbătoare a fost astăzi la Mănăstirea Călugăra din județul Caraș-Severin deoarece cu prilejul hramului a fost resfințită Biserica mare a așezământului monahal. Un număr impresionant de credincioși au fost prezenți la acest moment important pentru Mănăstirea Călugăra.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, după care ierarhul înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii.

Bucuria din ziua hramului a fost amplificată anul acesta de prezența Brâului Maicii Domnului adusă de o delegație din Grecia de la Mănăstirea Kato Xenia. De asemenea, și moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Luca de la Mănăstirea Kosijerevo din Muntenegru, aduse de o delegație condusă de părintele stareț Arsenie s-au aflat de ziua hramului la Mănăstirea Călugăra.

Preasfinția Sa a oferit la final părintelui stareț Casian, al Mănăstirii Călugăra, părintelui stareț Arsenie de la Mănăstirea Kosijerevo și tuturor celor ce s-au implicat în procesul de renovare și înfrumusețare a bisericii Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.
La final Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat o slujbă de pomenire pentru toți slujitorii, ctitorii și binefăcătorii așezământului monahal trecuți la Domnul.

Pe tot parcursul sfintelor slujbe credincioșii au avut posibilitatea să se închine la Brâul Maicii Domnului, la moaștele Sfântului Apostol Luca și la icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Călugăra.

Programul duhovnicesc misionar va continua în Episcopia Caransebeșului prin purtarea Brâului Maicii Domnului pentru închinarea credincioșilor, la Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul reșițean Govândari (luni 2 octombrie), la Mănăstirea Brebu și la Catedrala Episcopală din Caransebeș (marți, 3 octombrie).

sursa foto:Episcopia Caransebeșului