Sanitas şi Solidaritatea Sanitară protestează astăzi pentru un scop comun: salarii şi sporuri mai mari

Angajaţii din sănătate continuă protestele! Sute de cadre medicale din România picheteză astăzi sediile ministerelor Muncii şi Sănătăţii. La protest participă şi o delegaţie Sanitas din Caraş-Severin.

Cele două organizaţii sindicale Sanitas si Solidaritatea Sanitară şi-au unit astăzi forţele pentru un scop comun: salarii şi sporuri mai mari pentru toti angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială. Sanitas Caraş-Severin participă cu o delegaţie la pichetarea Ministerului Sănătăţii, ne-a transmis preşedintele organizaţiei George Tiutiu:

„Este a treia zi joi în care Sanitas protestează la București. Am pichetat ministerul Muncii, ministerul Finanțelor, acum pichetăm ministerul Sănătății şi sperăm ca astăzi să fie ultimul protest al nostru din această primăvară. Guvernanții până acum au dat dovadă de înțelegere sperăm ca revendicările noastre să se și transpună într-un act normativ și atunci protestele noastre să înceteze. Astăzi la 13.130 Federația Sanitas are o ședință de consiliu național unde cu toţii vom hotărâ dacă mergem în continuare sau nu în funcție de ce răspuns primim de la ministerul Sănătății astăzi după protest.”

În acelaşi timp membrii Federaţiei Solidaritatea Sanitara pichetează sediul ministerului Muncii. În plus, acest sindicat a notificat Guvernul României cu privire la intenţia declanşării grevei împotriva politicii sociale şi economice a Executivului la nivelul sectorului sanitar conform vicepreşedintelui organizaţie, Gabriel Predica:

A fost introdusă această posibilitate, această pârghie pentru federațiile și confederațiile sindicale reprezentative de a declanșa o grevă împotriva politicilor economice și sociale ale Guvernului. În legătură cu acest termen de 10 zile noi, Solidaritatea Sanitară am notificat Guvernul care are obligația pe de o parte să publice pe site-ul propriu această notificare și pe de altă parte să ne convoace în termen de 10 zile la negociere. După acest termen de 10 zile noi putem decide în orice moment să declanșăm greva propriu-zisă.”

Sindicaliştii anunţă că 80 % dintre angajaţii din sistemul sanitar din România lucrează la ora actuală pe un salariu sub venitul mediu la nivel naţional.

Cele mai citite

Related Articles