Sanitas pichetează Ministerul Finanţelor. La protest participă şi cadre medicale din Caraş-Severin şi Timiş

O delegaţie a Organizaţiei Sanitas din Caraş-Severin participă de la această oră la protestul organizat în faţa Ministerului de Finanţe. Această instituţie este pichetată de reprezentanţii cadrelor medicale din toată ţara. Medicii, asistentele şi infirmierii cer o majorare cu 20% a tuturor salariilor din domeniul public de sănătate dar şi eliminarea discrepanţelor între diferitele categorii din sectorul sanitar.

Liderii de sindicat s-au întâlnit ieri cu premierul Marcel Ciolacu dar şi cu ministrul Sănătăţii dar nu au obţinut nimic concret, ne-a transmis preşedintele Organizaţiei Sanitas Caraş-Severin, George Tiutiu, prezent la negocieri:

„Nu am primit răspunsul așteptat din partea prim-ministrului aşa că astăzi continuăm protestele cu o primă pichetare a Ministerului de Finanțe unde participă cei mai mulți colegi din București, ei au și organizat această pichetare și noi consiliul național din țară.

Nu am primit un răspuns nici favorabil dar nici nefavorabil din partea reprezentanților Guvernului, în schimb am primit o certitudine în sensul că domnul Ciolacu a zis că va numi persoanele abilitate care să poarte discuții în următoarele 10 zile cu reprezentanții sindicatelor privind această revendicare salarială a noastră și vorbim aici de 20% pentru întreg personalul medical”.

Sanitas afirmă că acest protest este primul pas către greva generală în Sănătate şi Asistenţă Socială dacă în cele 10 zile reprezentanţii Guvernului nu vor veni cu soluţii concrete.

Sursa foto: Sanitas George Tiutiu

Cele mai citite

Related Articles