Sanitas Caraş-Severin a strâns 750 de semnături, suficiente pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă

Organizaţia Sanitas Caraş-Severin a strâns 750 de semnături de la cadrele medicale din sistem, suficiente pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă. Cu cele peste 8.000 de posturi ce se vor ocupa în perioada următoare se rezolvă doar un sfert din necesarul de personal iar deficitul se va adânci atâta timp cât angajaţii nu-şi văd rezolvate problemele de natură salarială şi vor continua să plece din sistem, atrag atenţia liderii de sindicat. În acest context, Sanitas Caraş-Severin îşi menţine în continuare solicitarea de creştere cu 20% a veniturilor tuturor categoriilor de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială iar dacă problema nu se va rezolva va fi declanşată greva generală susţine preşedntele Sanitas Caraş-Severin, George Tiutiu.

În Caraş-Severin până în acest moment avem în jur de 750 de semnături ceea ce ne permite să pornim conflictul la nivelul județului. Acum așteptăm centralizarea la nivel național, această centralizare se va face în data de 18 la București unde probabil va fi și un protest în fața Ministerului Sănătății sau Ministerului de Finanțe. Noi vom strânge semnături în continuare.

Deblocarea posturilor este binevenită dar nu îndestulătoare în sensul că s-au deblocat foarte foarte puține posturi dacă vă uitați în anexă judeţul Caraş-Severin a primit foarte puține posturi doar la Caransebeş și la Moldova Nouă, restul de spitale nu au primit nimic și asta vă spun că vom strânge în continuare semnături pentru că principala noastră revendicare este creșterea salarială cu 20% pentru toată lumea și apoi vin celelalte revendicări dar principala revendicare pentru care declanșăm conflictul colectiv de muncă este creșterea salarială cu 20% pentru toată lumea”.

Şi la nivel naţional Sanitas continuă procedurile de declanşare a conflictului colectiv de muncă, împreună cu alte organizaţii sindicale care au decis să li alăture în acest demers.

Cele mai citite

Related Articles