Doi pui de mistreţ au fost salvaţi ieri de poliţiştii şi jandarmii din Băile Herculane după ce au suferit un accident. Cei doi pui, împreună cu mama lor au căzut de la o înălţime de 50 de metri, în urma unei alunecări de teren.

În după-amiază zilei de ieri, Poliția Stațiunii Băile Herculane a fost sesizată de către un cetățean cu privire la faptul că pe drumul ce leagă Băile Herculane de Baia de Aramă sunt trei porci mistreți morți, după ce ar fi căzut de pe o stâncă. Patrula mixtă, polițist-jandarm, care s-a deplasat de urgență la fața locului a găsit pe marginea părții carosabile o scroafă moartă, iar la o distanță de aproximativ 2 km, doi purcei vii. Cele două animale mici și speriate au fost preluate, protejate și predate în condiții de siguranță reprezentanților Ocolului Silvic Băile Herculane, care au ridicat și animalul decedat.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că mamiferul nu prezenta urme din care să reiasă că ar fi fost victima vreunei infracțiuni, animalele sălbatice căzând în urma desprinderii unor bucăți de stâncă, de la o înălțime de aproximativ 50 de metri, iar din fericire, cei doi purcei au supraviețuit în urma accidentului, potrivit IJJ Caraş-Severin.

Scroafa nu a supravieţuit însă puii au fost recuperaţi de pe drumul care leagă Herculane de Baia de Aramă şi au fost predaţi Ocolului Silvic.