Salvamontul face permanență în stațiunile din Caraș-Severin

Pe întreaga perioadă a sezonului de iarnă, serviciile Salvamont vor asigura efective de salvatori montani dimensionate adecvat, astfel încât să se reușească intervenția cu operativitate, în multitudinea de accidente care se înregistrează pe munte, în această perioadă.
În județul Caraș-Severin, salvamontiștii asigură permanența în stațiunile Semenic, Muntele Mic și chiar în Băile Herculane, deși acolo nu există pârtii de schi, dar sunt numeroase situații de accidentări sau rătăciri pe trasee.
Șeful Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, Cornel Galescu, recomandă turiștilor să acorde atenție echipamentului și să se concentreze pe pârtii, mai ales când condițiile meteorologice nu sunt favorabile, cum ar fi vânt sau ceață, ce poate reduce vizibilitatea.

Echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane, în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale. Acestea pot fi alertate prin Sistemul Național Unic de Urgență 112 și prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT-VODAFONE pentru telefoanele mobile.

Sursă foto: Salvamont

De același autor

Related Articles