Salarii de până la 14.000 de lei pe lună pentru tractorişti

tractorist

Câştigă 14.000 lei pe lună şi nu sunt nici directori şi nici bancheri. Este vorba despre tractoriştii de la Combinatul Agroindustrial Curtici, cel mai mare combinat de profil din vestul ţării.
Dacă lucrează pe utilaje vechi, câştigurile sunt de 3000 lei pe lună, dar cei care lucrează pe combine şi utilaje agricole computerizate, câştigă 14.000 lei pe lună. Salariul mediu este de aproximativ 6000 lei, iar pe durata iernii când muncesc doar în ateliere pentru întreţinerea utilajelor câştigă 4000 lei.
Directorul combinatului Dimitrie Muscă spune că în ultimii ani au fost schimbate aproape toate utilajele cu cele de ultimă generaţie, investiţia ajungând la 10 milioane euro. Astfel, unele combine costă chiar şi 500.000 de euro, motiv pentru care angajaţii care le operează sunt bine plătiţi date fiind responsabilităţile pe care le au şi cunoştinţele speciale de care au nevoie. Este vorba despre specialişti care lucrează pe utilaje complet computerizate astfel că este greu să mai fie numiţi tractorişti, consideră directorul combinatului, Dimitrie Muscă. Acesta precizează că preferă să îşi plătească bine angajaţii specializaţi decât să îi piardă.

Sursa: radiotimisoara

De același autor

Related Articles