S-a reluat tipărirea cardului național de sănătate. O primă tranșă a ajuns și în Caraș-Severin

Ministerul Sănătății a încheiat un nou acord-cadru cu Imprimeria Națională și s-a reluat tipărirea cardului național de sănătate, pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani sau care au dobândit calitatea de asigurat ulterior momentului distribuirii inițiale.

O primă tranșă de carduri naționale a fost livrată zilele trecute și Casei Județene de Asigurări de Sănătate, ne-a transmis consilierul superior din cadrul CJAS, Carmen Ghitera.

“S-au tipărit în jur de 400 de mii de carduri la nivel de țară și am fost anunțați că fiecare județ va primi un anumit număr. În jur de 46 de mii de bucăți vor veni.

Prima tranșă se spunea că va veni până în 30 noiembrie iar a doua tranșă până în 15 decembrie. Dacă aceste carduri naționale și inițialele pentru cei care au împlinit vârsta de 18 ani și duplicatul celui care a pierdut cardul s-au distribuit prin Poșta Română, de anul trecut se distribuie prin intermediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Noi am gestionat de anul trecut și până acum 3.283 de bucăți. Omul stă la colegii mei la ușă și vede dacă are cardul venit ori nu, vine la mine și eu îl caut în cutii. A venit prima tranșă de 361 de bucăți, în condițiile în care noi de la 1 aprilie până în 8 noiembrie am făcut 1.419 cereri de înlocuire a cardului național deci 1.419 persoane și-au pierdut cardul, gândiți-vă că se vor suprapune duplicatul cu inițialul”.

Acordul-cadru dintre Ministerul Sănătății și Imprimeria Națională a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani și are ca obiectiv realizarea unei cantități de 1,2 milioane de carduri de sănătate.

Cele mai citite

Related Articles