Aproximativ 3 tone de roşii au valorificat deja legumicultorii cărăşeni de la începutul lunii iunie în cadrul Programului Tomate 2019.

Este vorba de producători din zonele Caransebeş, Ramna, Berzovia, Fârliug şi Rusca Teregova, a precizat pentru Radio Reşiţa purtătorul de cuvânt al Direcţiei judeţene pentru Agricultură, Liviu Munteanu. Conform acestuia în perioada următoare pe tarabele pieţelor agroalimentare din judeţ se vor găsi roşii timpurii din producţia autohtonă a fermierilor înscrişi în prima etapă a programului.

Liviu Munteanu – purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin

Liviu Munteanu a mai spus că, perioada de valorificare a tomatelor se va încheia la 15 iunie, iar legumicultorii care reuşesc să comercializeze două tone de roşii vor beneficia de un ajutor de minimis de 3 mii de euro.

În prezent în program sunt înscrişi 51 de fermieri din întreg judeţul, din care aproximativ 30 valorifică în prima etapă. La engros, adică de la 50 de kg în sus, kilogramul de tomate se comercializează cu 4,5-5 lei, iar direct de la poarta fermei între 6 şi 8 lei.

Sursa foto: Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin