Roşiile de Caraş-Severin sunt cele mai bune!

Implementarea Programului Tomate se bucură de succes în Caraş-Severin, în ciuda problemelor pe care le întâmpină la nivel naţional cei care l-au accesat.

Succesul se datorează faptului că judeţul nu se află în zona de favorabilitate a culturilor de legume şi în special a culturilor de legume în spaţii protejate, spune Liviu Munteanu, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Caraş-Severin. Cei 17 cărăşeni, beneficiari ai Programului, desfac producţiile de roşii în pieţe, la propriile exploataţii şi la solicitanţi din judeţul Timiş. Liviu Munteanu:

 

Unul dintre fermierii care se bucură de succes în urma accesării programului  este tânărul Petru Blaj din Rusca Teregova care deţine, la o înălţime de peste 500 de metri, solarii de roşii, dar nu numai. Un lucru mult mai dificil, dar munca împreună cu familia a dat roade bogate la propriu. Liviu Munteanu:

Petru Blaj va intra în posesia celor 3 mii de Euro alocaţi prin Programul Tomate, urmând să continue proiectul prin noi investiţii, dar şi să acceseze programe europene.

(Ada Botezan)